Kapat
Artuğ Tuğla Fabrika Üretim
Artuğ Tuğla Fabrika Tuğla Üretimi
Hakkımızda

ARTUĞ TUĞLA Türkiye standartlarında

ARTUĞ TUĞLA

Türkiye standartlarında

Firmamız 1989 yılında kurulup o yıllarda Türkiye’de ilk örneği olan yarı otomatik bir tesis olarak faaliyete geçmiştir.İlk kuruluş kapasitesi 350 ton/gün olan AR-TUĞ TUĞLA teknolojinin sunmuş olduğu yenilikleri her zaman yakından takip ederek ve 2005 yılında AR-TUĞ 2 tesislerini de bünyesine katarak kapasitesini 850 ton/gün’e çıkardığı gibi işletmenin her biriminde günün gelişen şartlarına uygun modernizasyonları yerinde ve zamanında yaparak kalite çıtasını hep yükseltmiş ve daimi hedefini müşteri memnuniyeti olarak saptanmıştı.

Artuğ Tuğla

Ürünler

Projelere uygun olarak farklı ebatlarda üretimini yaptığımız tuğla çeşitlerini ve ürün detaylarını burdan inceleyebilirsiniz.
Tuğla üretiminde tamamen doğal malzemeler kullanıldığından bazı duvar malzemeleri gibi kansorejen risk taşımaz. Tuğla ve sıva harcının genleşme katsayıları birbirlerine yakın olduğu için yapım sonrası çatlaklar oluşmaz. Bina oturmalarında veya dipten gelecek deprem dalgalarına karşı yüksek muavemeti sayesinde taşıyıcılık görevi görür. Mikro yapısında gözenekli bir yapı olması ve kapiler yapı sayesinde üzerine aldığı nemi barındırmaz, kısa sürede geri verir.Maksimum nem alma oranı %13'dür.
  • KANSOREJEN MADDE İÇERMEZ

  • SIVADA ÇATLAMA YAPMAZ

  • KONFOR DEĞERİ YÜKSEKTİR

  • ISI KUMBARASIDIR

    İNSAN YAPIMI İLK YAPI MALZEMESİ : TUĞLA


    Tuğla için "dünya tarihinde imalatı yapılan ilk yapı malzemesi" tanımını kullanmak yanlış olmaz. Tarihçilerin bir çoğu bu konuda hemfikirdir. İlk yerleşim yerlerinin ve kültürlerinin tuğla yapımına uygun olan alüvyonlu toprakların yer aldığı geniş nehir havzalarında kurulduğu bilinmektedir. Tuğla sanatının da başlangıcı işte bu dönemlere rastlar. Bu bölgeler, Mezopotamya da yer alan Nil, Euprates/Tigris nehirlerinin aşağı bölgeleridir. Bu bölgelerde yapılan kazılarda en eski bulguların kalıplanmış kil tabletler ve duvar rölyeflerinden oluştuğu gözlenmiştir. Buda gösteriyor ki tuğla üretimi daha bu zamanlarda başlamış ve o zamanlar bile tapınaklar, en zengin yapılar bu tuğla tabletler ile inşa edilmiştir.

  • Kuru birim hacim ağırlığı < 700 ün altında olup mukavemeti yüksektir.

  • Yüksek ısı izolasyon yanında ses izolasyonu da yapar
  • Lamba zıvanalı olduğu için düşey derzlerde harç kullanılmaz, sadece yatay derzlere harç konur, ekonomiktir ve işçiliği kolaydır.
  • Her türlü sıva uygulanabilir, çatlama yapmaz
  • Fiyatlarımız inşaatınıza teslimdir.İndirme İçin ücret ödemenize gerek yoktur.

Isı İletkenliğinin Hesaplanması

Duvar Kesitine Göre Isı İletkenliğinin Hesaplanması Tablosu için tıklayınız
Artuğ Tuğla

Bayileri

Müşterilerimize sağladığımız güven, çalışmalarımıza dört elle sarılarak kaliteli hizmet sunmak her zaman bizim için bir vizyon haline gelmiştir.

%100
Güven ve Kalite

Üretim

son teknoloji ürünü robotlar kullanılarak günlük 150.000 üretim kapasitesi işe kesintisiz bir şekilde tuğla üretimi ve satışı yapmaktayız..

Paketleme

Robotik tuğla paletleme tuğlalarınız kırılmadan ve düzgün bir şekil ile paletleme işlemi yapılmaktadır

Lojistik

Üretimi yapılan tuğlalarınızın güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaşması için çalışıyoruz..
Artuğ Tuğla

Etkinlikler

“20. Tuğla Kiremit Zirvesi” Ankara´da Gerçekleştirildi.

Sektör ile ilgili son gelişmelerin ve teknolojilerin paylaşıldığı, büyük bir organizasyon ve buluşma noktası niteliğini taşıyan “Tuğla Kiremit Zirvesi” , 29 Mart 2018...

18. Tuğla – Kiremit Zirvesi Tamamlandı

18. Tuğla – Kiremit zirvesi tamamlandı. Toplantıyı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’de katılımıyla onurlandırdı. Artuğ Tuğla Toprak San. A.Ş. Çevreci Tesis Ödü...

2015 Çevreci Tesis Ödülü Artuğ Tuğla

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından üye belediyeler ile işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Çevreci Tesis Ödül Töreni’, İstanbul’da gerçekleştirildi. Töre...

Başa Dön